Administraţia Trump ţinteşte tăierea accesului Huawei de la furnizorii globali de microprocesoare (Business)

Statele Unite ar putea dubla sancţiunile comerciale la adresa Huawei cu noi legi gândite să blocheze vânzările de microprocesoare, companii precum gigantul taiwanez TSMC fiind direct vizate.

În prezent cel mai mare producător de microprocesoare din lume, după valoarea contractelor, TSMC este unul dintre furnizorii cheie de componente pentru produsele Huawei, propunerea discutată la cel mai înalt nivel de administraţia Trump echivalează cu o declaraţie de război la adresa companiei chineze. Deşi aprobarea acesteia este departe de a fi sigură, măsura ameninţă să dea o grea lovitură pentru Huawei, afectând inclusiv vânzările din piaţa chineză, susţinute până acum cu succes de propaganda cu iz naţionalist a guvernului de la Beijing.

Important de spus, TSMC este un important fabricant de microprocesoare pentru HiSilicon, ramura producătoare de chipseturi a Huawei.

Huawei se află în centrul unei bătălii pentru dominaţie tehnologică globală dus între Statele Unite şi China. Pe de o parte, Statele Unite încearcă să-şi convingă aliaţii să excludă echipamentele livrate de Huawei din viitoarea infrastructură de comunicaţii 5G, pe motiv că produsele companiei ar putea fi folosite de China pentru înlesnirea activităţilor de spionaj. În timp ce Huawei a negat în mod repetat afirmaţia, oficialii americani nu au reuşit să vină cu dovezi consistente care le susţină acuzaţiile aduse în mod repetat.

Pentru a bloca vânzările mondiale de cipuri către Huawei, autorităţile americane ţintesc modificarea Foreign Direct Product Rule, un set de reglementări care supun unui control mai stric anumite bunuri, tehnologii şi software fabricat în afara SUA. În versiunea modificată, discutată deocamdată la stadiul de proiect, legislaţia va permite guvernului SUA să forţeze companiile străine care folosesc echipamente de fabricare a microprocesoarelor bazate pe tehnologii dezvoltate în SUA să obţină o licenţă americană înainte de furniza componentele rezultate către Huawei. Măsura ar reprezenta o extindere majoră a controlului impus asupra exporturilor, de natură să nemulţumească aliaţii SUA din întreaga lume.

Deocamdată, niciuna dintre părţile implicate – Departamentul de Comerţ al SUA, Huawei şi TSMC – nu au acceptat să ofere comentarii oficial pe marginea acestui subiect.

(…)

Cuvinte cheie: huawei

Subiecte asemănătoare:
» Huawei aduce noul model Honor V30 în Europa, echipat cu platforma alternativă Huawei Mobile Services
» 8 telefoane lansate în 2018 pe care merită să le cumperi şi în 2020
» Huawei şi Xiaomi pun la cale un plan prin care Google ar putea pierde milioane de dolari
» Acuzaţii directe la adresa HUAWEI din partea unor oficiali americani: compania poate accesa în secret reţele mobile din lumea întreagă
» Huawei, Oppo, Vivo şi Xiaomi lucrează la o platformă comună care să ofere o alternativă la Google Play Store

Articol original – Administraţia Trump ţinteşte tăierea accesului Huawei de la furnizorii globali de microprocesoare, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro