Aur în valoare de 2,5 milioane de dolari găsit într-un tanc cumpărat pe internet (Curiozitati)

Tanks-A-Lot este o companie din Londra care le oferă clienţilor posibilitatea să meargă cu vehicule militare reale, care au fost folosite pe câmpul de luptă sau s-au aflat în serviciul unei armate. Acestea pot fi chiar închiriate pentru anumite evenimente.
Nick Mead, fondatorul firmei, a găsit în urmă cu câteva luni pe eBAY un tanc (o versiune chineză a modelului rusesc T-54) de vânzare, care a fost folosit în timpul Războiului din Golf. L-a cumpărat cu 40.000 de dolari, iar la scurt timp după ce l-a inspectat cu atenţie a avut parte de o mare surpriză.
În incinta motorului a descoperit 12 lingouri de aur. Valoarea estimată a acestora este de 2,5 milioane de dolari. Nick a chemat imediat poliţia şi a predat metalul preţios.
Ulterior s-a aflat că aurul a fost ascuns în tanc de soldaţi irakieni aflaţi în Kuweit, după ce şi l-au însuşit dintr-o zonă ocupată. Nu se ştie de ce nu au mai reuşit să îl ia din locul în care l-au ascuns.

(…)

Cuvinte cheie: aur, tanc, irak

Subiecte asemănătoare:
» Valoarea Bitcoin a trecut de pragul de 5.000 de dolari
» Un oraş „pierdut”, fondat de Alexandru cel Mare, a fost descoperit cu ajutorul unei drone
» Gadgetul cu care un maseur îşi filma clientele
» Moneda digitală Bitcoin a depăşit pentru prima dată în valoare aurul
» Înainte de Oscar 2017, premiile „Zmeura de Aur” sunt acordate celor mai proaste prestaţii şi realizări cinematografice. Iată câştigătorii din acest an

Articol original – Aur în valoare de 2,5 milioane de dolari găsit într-un tanc cumpărat pe internet, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro