Google Chrome trece la versiunea 77, primind îmbunătăţiri la partea de interfaţă şi securitate (Internet)

Google continuă îmbunătăţirea graduală a browserului Chrome, punând tot mai mult accent pe partea de securitate.

Noua versiune Chrome include nu mai puţin de 52 remedii diferite la partea de securitate, dintre care nouă sunt evaluate cu risc peste mediu.

Tot pentru îmbunătăţirea securităţii, Google activează de acum în mod implicit funcţionalitatea Site Isolation, punând fiecare site şi datele acestuia în domenii de memorie complet separate. Spre exemplu, la vizitarea unui site compromis atacatorii nu vor mai putea intercepta fişiere Cookie aparţinând altor site-uri legitime, obţinând acces în conturi de utilizator şi alte informaţii personale.

La partea de interfaţă, paginile aflate în încărcare vor fi reprezentate cu o miniatură a site-ului respectiv, vechiul simbol pentru încărcare afişat pe pagina goală. schimbarea va afecta mai ales utilizatorii care obişnuiesc să încarce multe pagini deodată, sau folosesc conexiuni lente la internet.

O altă noutate vizează modul în care utilizatorii pot trimite pagini altor dispozitive logate la acelaşi cont Google. Pe desktop avem la dispoziţie un nou buton Send, afişat în partea dreaptă a omnibox-ului. Pe mobil putem face acelaşi lucru cu o atingere în caseta de adrese, urmată de folosirea butonului cu trei puncte (distribuie). Din lista apărută alegem opţiunea Send to your devices marcată cu icon-ul Chrome. Odată ce este trimis, linkul va fi anunţat cu un mesaj de notificare pe dispozitivul vizat.

Începând cu versiunea Chrome 77 Google a înlocuit şi pagina de întâmpinare afişată la prima pornire a aplicaţiei, incluzând un ghid de utilizare mai detaliat.

(…)

Cuvinte cheie: google

Subiecte asemănătoare:
» Huawei anunţă data de lansare EMUI 10. Când va fi actualizat telefonul tău Huawei sau Honor la Android 10
» Google pregăteşte Play Pass pentru Android, cu acces la aplicaţii premium în schimbul unui abonament lunar
» Pixel 4 XL primeşte un upgrade de RAM şi funcţii foto avansate
» Google introduce o nouă versiune de culoare pentru seria Pixel 4
» Android 10, lansat oficial. Ajunge mai întâi la posesorii de telefoane Pixel

Articol original – Google Chrome trece la versiunea 77, primind îmbunătăţiri la partea de interfaţă şi securitate, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro