Google lansează Gboard 2.0, o versiune îmbunătăţită a celebrei tastaturi pentru Android şi iOS (Aplicatii)

Gboard 2.0 aduce suport mult îmbunătăţit pentru personalizarea imagini de fundal şi a tastelor, atingând până şi efectul vizual redat la tastarea în modul glide.

Ca şi pe Android, utilizatorii versiunii Gboard pentru iOS pot seta o imagine de fundal pentru tastatură. În afara obişnuinţelor moduri Light şi Dark, sunt disponibile în total 28 variante de culoare, inclusiv teme bazate pe gradienţi de culoare.

De acum, Gboard va diferenţa între tastele care conţin litere şi cele non-text, cum este tasta backspace, enter, period, caps, etc. Pentru fiecare categorie de taste utilizatorii pot seta o imagine de fundal diferită, modificând culoarea şi conturul tastei. în mod similar putem personaliza şi tastele pop-up, care apar atunci când ţinem apăsat pe o tastă normală.

Modul de tastare prin alunecare poate fi personalizat ajustând culoarea şi intensitatea efectului Glide.

Printre facilităţile nou adăugate se numără şi un buton editare, afişat pentru fiecare temă de interfaţă în colţul dreapta jos a ecranului. Cu acesta putem ajusta culorile folosite, observând în timp real modificările făcute pe o machetă a tastaturii Gboard redată la partea de jos a ecranului. Temele de interfaţă personalizate în acest mod pot fi salvate separat, în pagina temei respective.

Tastatura Gboard 2.0 este disponibilă deja pentru update sau instalare în magazinele Google Play şi AppStore.

(…)

Cuvinte cheie: Google, Gboard

Subiecte asemănătoare:
» Ce poate să facă Microsoft Edge bazat pe Chromium de la Google în versiune beta
» Google amendat în UE cu o sumă imensă pentru practici neloiale în publicitate
» Vulnerabilitate Google Chrome, face posibil furtul datelor personale
» Google Photos pe steroizi – copiaza poze mai rapid cu Express, un nou serviciu Google
» Cum se urmareste telefonul pe Google

Articol original – Google lansează Gboard 2.0, o versiune îmbunătăţită a celebrei tastaturi pentru Android şi iOS, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro