Google lasă o parte dintre telefoanele cu sistem Android fără acces în Play Store (Telefoane mobile)

Cei care au păstrat cu grijă telefonul cu Android achiziţionat în urmă cu câţiva ani şi încă ezită să îl schimbe cu unul nou, vor avea de acum un motiv în plus să o facă.

Potrivit Google, mai puţin de 1% dintre dispozitivele cu Android aflate în circulaţie mai folosesc o versiune de OS din generaţia Android 4.x (Ice Cream Sandwich), lansată în urmă cu 7 ani. Drept consecinţă, compania a decis să oprească suportul şi actualizările livrate prin intermediul Play Store. Astfel, dispozitivele vizate nu vor mai primi următoarea versiune a componentei Google Play Services (14.7.99).

Utilizatorii de telefoane şi tablete echipate cu versiunea Android 4.x vor putea să folosească în continuare aplicaţiile deja instalate, dar nu vor putea instala actualizări pentru acestea şi nici alte aplicaţii din Play Store.

Pe termen scurt, o soluţie ar putea fi instalarea de aplicaţii Android obţinute din surse neoficiale, însă pe măsură ce dezvoltatorii vor elimina suportul Android 4.x, nici acestea nu vor mai funcţiona.

(…)

Cuvinte cheie: android, google

Subiecte asemănătoare:
» Google Chrome poate bloca acum în mod automat reclamele furnizate pe anumite site-uri
» Taxiurile fără şofer sunt reale! Waymo One este primul serviciu de transport cu maşini autonome
» Google admite încă un eşec şi anunţă închiderea serviciului Allo
» OnePlus va lansa primul telefon cu Snapdragon 855 şi primul cu 5G din Europa
» Top cele mai populare video-uri de pe YouTube în Romania (2018)

Articol original – Google lasă o parte dintre telefoanele cu sistem Android fără acces în Play Store, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro