Google Maps AR transformă orientarea pe străzile oraşelor într-o activitate mult mai distractivă (Internet)

Orientarea cu ajutorul Google Maps va putea fi asistată cu indicaţii vizuale mult mai simplu de urmat decât până acum, sistemul numit Visual Positioning System (VPS) apelând la tehnologii de realitate augmentată şi camera foto a telefonului mobil pentru a reprezenta cu acurateţe locaţia în care te afli şi direcţia de urmat.

În mod obişnuit, traseul de urmat este redat pe o versiune dinamică a hărţilor Google Maps, care se roteşte în funcţie de direcţia în care ne deplasăm şi avansează pe baza coordonatelor de localizare stabilite cu ajutorul receptorului GPS. Fără repere vizuale directe, orientarea poate deveni confuză în zone cu intersecţii mai complicate, alegerea traseului ideal şi găsirea locului exact unde este fixată destinaţia reuşind abia după încercări succesive.

Cu funcţia de navigare AR activată în aplicaţia Google Maps, reperele marcate pe hartă sunt complementate cu indicaţii vizuale suprapuse peste locaţia în care ne aflăm, filmată cu telefonul mobil în timp ce ne deplasăm.

Probabil, una dintre cele mai practice implementări a tehnologiilor de realitate augmentată (AR) de până acum, funcţia de asistenţă pentru orientare vizuală aflată deocamdată la fază de testare cu un grup restrâns de utilizatori Google Maps este adresată pietonilor, folosirea tehnologiilor AR la volan distrăgând prea mult atenţia de la condus.

Noua versiune Google Maps cu funcţie de navigare AR ar putea fi prezentată oficial cu ocazia conferinţei Google I/O organizată în perioada 7-9 mai 2019.

(…)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoare:
» Telefoanele care emit cele mai multe radiaţii în 2019. Modele OnePlus, HTC, Apple, Google şi Xiaomi sunt pe listă
» Telefoane Android, infectate cu o simplă poză primită de la o persoană necunoscută
» Expert Google dezvăluie că două vulnerabilităţi remediate de actualizarea iOS 12.1.4 au fost folosite de hackeri
» Waze ar putea rămâne fără opţiunea de raportare a filtrelor de poliţie
» Google lansează o extensie Chrome care poate alerta utilizatorii în cazul furtului datelor de acces

Articol original – Google Maps AR transformă orientarea pe străzile oraşelor într-o activitate mult mai distractivă, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro