Huawei afişează reclame pe ecranul telefoanelor fara acordul utilizatorilor (Telefoane mobile)

Reclamele au devenit o parte din experienţa obişnuită de utilizare a oricărui dispozitiv conectat la internet, însă în general, acestea apar doar atunci când accesezi un site sau serviciu online, nu şi direct în sistemul de operare al acestuia. Huawei crede că ecranul de blocare al telefoanelor este un mediu bun pentru afişarea de reclame, livrând către anumiţi utilizatori câteva fundaluri de ecran care fac reclamă serviciului Booking.com, o aplicaţie care vine pre-instalată pe dispozitivele companiei.

Huawei a făcut o actualizare a funcţiei Magazine Unlock de pe anumite smartphone-uri Huawei. Aceasta în mod normal, schimbă fundalul telefonului de fiecare dată când ecranul este aprins cu unul nou, dintr-o colecţie. Compania pare să fi adăugat la această colecţie şi câteva peisaje în care este inclus logo-ul Booking.com, practic făcând reclamă către utilizatorii telefoanelor fără ca aceştia să îşi ofere acordul.

Pentru a scăpa de aceste reclame, utilizatorii trebuie să schimbe modul de afişare al fundalurilor pentru ecranul de blocare. Pot face asta prin selectarea unui fundal static, fie din fotografiile proprii, fie din colecţia oferită de Huawei. De asemenea, pot intra manual în Magazine Unlock şi să şteargă fotografiile cu logo-ul Booking manual. Desigur, această acţiune nu oferă certitudinea că Huawei nu va livra şi alte reclame în viitor prin update-uri, sau că aceste fotografii nu vor apărea din nou după o perioadă.

Având în vedere situaţia în care Huawei se află în acest moment, planul său pentru viitor pe piaţa de smartphone-uri fiind destul de incert, supărarea fanilor care folosesc deja produsele nu ar trebui să fie o prioritate pentru companie. Deja mulţi sunt îngrijoraţi despre ce se va întâmpla cu dispozitivele lor, întrucât nu este clar dacă vor mai primi sau nu actualizări software.

(…)

Cuvinte cheie: huawei, reclame, smartphone

Subiecte asemănătoare:
» Huawei ia în considerare şi utilizarea unui sistem de operare din Rusia în locul Android
» Samsung Galaxy S11 ar putea avea ecran curbat pe toate laturile şi cameră integrată în display
» HongMeng este dezvoltat de Huawei alături de Tencent. Oppo şi Vivo ar putea adopta noul sistem de operare
» Operatorii telecom încep să anuleze comenzile de Galaxy Fold în urma lipsei unei date de lansare
» Huawei amână lansarea unui laptop din cauza sancţiunilor SUA. Zvonurile spun că a oprit întreaga divizie

Articol original – Huawei afişează reclame pe ecranul telefoanelor fara acordul utilizatorilor, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro