Huawei dezvăluie propria interpretare a tehnologiei FaceID, întâlnită la telefoanele iPhone X (Telefoane mobile)

Rezervat pentru un viitor vârf de gamă, un nou sistem pentru recunoaştere facială bazat pe tehnologie laser a fost demonstrat de Huawei. Inspirat de funcţia Face ID prezentă deja la telefoanele iPhone X, sistemul gândit de inginerii Huawei ar urma să fie chiar mai precis decât alternativa oferită de Apple, putând servi atât la deblocarea telefonului mobil, cât şi autorizarea de plăţi electronice.

Potrivit Huawei, noul sistem de autentificare are ca element central un senzor 3D poziţionat la partea din faţă a telefonului mobil, capabil să genereze în doar 10 secunde model 3D al feţei utilizatorului compus din nu mai puţin de 300000 puncte de măsurare. Păstrată în memoria dispozitivului ca şi semnătură digitală, amprenta 3D a utilizatorului poate fi validată apoi în doar 0.4 secunde, privind către ecranul dispozitivului. Spre comparaţie, cei mai rapizi senzori biometrici pentru amprente au o viteză de aproximativ 0.2 secunde.

Desigur, la fel ca în cazul tehnologiei Face ID, alternativa gândită de Huawei va funcţiona şi în întuneric, beneficiind de ajutorul unei camere infraroşu.

Fiind vorba de produsele unei companii activă mai ales în pieţele asiatice, una dintre aplicaţiile noului senzor 3D laser va fi generarea de personaje animate (animoji) care imită în timp real gesturile utilizatorului. Spre exemplu, utilizatorii vor avea posibilitatea să-şi creeze un avatar digital care să apară în locul lor în sesiunile de apeluri video.

Din păcate, tehnologiile prezentate nu fac parte din arsenalul lui Honor V10, fiind rezervate altui smartphone Huawei încă nelansat.

(…)

Cuvinte cheie: Huawei

Subiecte asemănătoare:
» Honor V10 a fost dezvăluit. Vine cu ecran FullView, hardware high-end şi un preţ atractiv
» Orange şi Vodafone şi-au anunţat ofertele pentru Huawei Mate 10 Pro. Precomenzile au început
» Honor V10, noul flagship de buget „înrudit” cu Mate 10, surprins într-o primă imagine neoficială
» Huawei anunţă Honor 7X, versiunea accesibilă a vârfului de gamă Honor 9
» Noi detalii despre Honor V10: va integra baterie mare, Android 8.0 şi mufă de căşti

Articol original – Huawei dezvăluie propria interpretare a tehnologiei FaceID, întâlnită la telefoanele iPhone X, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro