Huawei invită dezvoltatorii de aplicaţii în AppGallery. Livrează 1 milion de telefoane cu HongMeng OS (Telefoane mobile)

Mai sunt doar două luni până când platforma Android va deveni inaccesibilă pentru Huawei. Google Play Store este cel mai mare magazin de aplicaţii din lume, iar clienţii companiei vor avea cu siguranţă o experienţă mai slabă de utilizare a dispozitivelor dacă nu vor putea instala aplicaţiile pe care şi le doresc. Astfel, producătorul chinez a început să „curteze” dezvoltatorii de aplicaţii, trimiţându-le e-mail-uri oficiale prin care sunt invitaţi să îşi publice creaţiile şi în AppGallery, alternativa proprietară la magazinul Google.

Conform xda-developers, Huawei a trimis un e-mail în care prezintă App Gallery, în care sunt menţionate cifre precum 350 de milioane de dispozitive Huawei vândute în ultimii doi ani, cât şi 270 de milioane de utilizatori activi ai magazinului. Iată întregul e-mail pe care compania l-a trimis:

„Subiect: [OFICIAL] Invitaţie către Huawei AppGallery

În ultimii doi ani, Huawei a livrat peste 350 de milioane de telefoane, jumătate dintre acestea ajungând în pieţele vestice.

Toate telefoanele Huawei includ magazinul nostru oficial „AppGallery” pre-instalat la nivel global, cu 270 de milioane de utilizatori activi lunar.

Am realizat că aplicaţia dumneavoastră nu este încă publicată pe AppGallery.

Pentru a asigura o experienţă de utilizare plăcută pentru utilizatori, Huawei este determinat să vă asigure suport complet pentru a vă ajuta să publicaţi aplicaţia pe AppGallery.

Vă invităm astfel să vă alăturaţi comunităţii de 560.000 de dezvoltatori în mod gratuit, pe portalul nostru Huawei Developer.”

Nu este clar dacă această mişcare sugerează că negocierile cu Aptoide au eşuat, sau dacă Huawei continuă să dezvolte în continuare o platformă de distribuţie digitală a aplicaţiilor în parteneriat cu această companie.

În acelaşi timp, Huawei pare să accelereze procesul de dezvoltare al sistemului de operare HongMeng/Ark/Oak OS. Compania lucrează de aproape 7 ani la o alternativă la Android, însă abia acum, după sancţiunile Statelor Unite, acesta a devenit o soluţie „reală”. Compania pare să fi început o perioadă de testare la scară largă, livrând 1 milion de dispozitive echipate cu HongMeng OS către testeri din toată lumea.

Conform Huawei, HongMeng va fi concentrat pe securitate, în primul rând, cu funcţii noi pentru protejarea datelor personale ale utilizatorilor. De asemenea, noul sistem de operare va rula pe toate dispozitivele pe care compania le dezvoltă, de la smartphone-uri şi tablete, până la computere, televizoare inteligente şi probabil maşini inteligente, cândva, în viitorul îndepărtat.

(…)

Cuvinte cheie: huawei, appgallery, hongmeng os, smartphone, ark os, oak os,

Subiecte asemănătoare:
» Conflictul Huawei vs Statele Unite se transformă într-un fiasco? Casa Albă cere amânarea cu 2 ani a interdicţiilor impuse până acum
» Sistemul de operare Huawei ar putea fi numit Oak OS. Lansarea ar putea fi foarte aproape
» Huawei nu mai are voie să instaleze din fabrică aplicaţiile Facebook pe telefoanele sale
» Google acuză administraţia Trump că periclitează securitatea Statelor Unite, blocând accesul Huawei la platforma Android
» Seria Huawei Mate 30 ar putea debuta în septembrie fără Android pre-instalat

Articol original – Huawei invită dezvoltatorii de aplicaţii în AppGallery. Livrează 1 milion de telefoane cu HongMeng OS, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro