Huawei tocmai a pierdut accesul la una dintre cele mai importante resurse de informaţii pentru prevenirea atacurilor cibernetice (Internet)

Global Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST) este o organizaţie non-profit creată în anii ”90 pentru a facilita colaborarea între companii şi entităţi guvernamentale cu scopul de a răspunde în mod coordonat şi eficient la incidente de securitate informatică.

Numărând peste 360 de corporaţii şi 78 entităţi guvernamentale, printre care departamentul Homeland Security din Statele Unite şi National Cyber-Security Centre al Marii Britanii, forumul FIRT este o platformă automatizată prin intermediul cărei sunt distribuite în timp real informaţii despre atacuri informatice aflate în plină desfăşurare, malware nou descoperit şi remedii împotriva incidentelor de securitate.

Fără acces la informaţii şi remedii dezvoltate în urma colaborării dintre membrii grupării FIRST, Huawei ar putea avea dificultăţi în a furniza actualizări de securitate pentru dispozitivele bazate pe Android şi gestiona în timp util atacuri informatice care vizează serviciile companiei.

Din punct de vedere legal, decizia suspendării Huawei din platformă este pusă în seama sancţiunilor impuse de Statele Unite, o parte din informaţiile distribuite putând fi interpretate drept servicii oferite de companii americane la care Huawei nu ar trebui să aibă acces.

Aceasta nu este prima dată când Huawei pierde statutul de membru al unui grup cu importanţă majoră pentru activitatea companiei, acelaşi pretext de încălcare a sancţiunilor impuse de administraţia Trump motivând retragerea statutului de membru al Bluetooth SIG, Wi-Fi Alliance, şi SD Association. De fiecare dată, negocieri purtate în afara spaţiului public au redat accesul Huawei la resurse esenţiale pentru continuarea normală a activităţilor. Rămâne de văzut dacă şi actualul conflict va evolua sau nu într-o direcţie favorabilă pentru companie.

(…)

Cuvinte cheie: huawei

Subiecte asemănătoare:
» Huawei Mate 30 Pro şi modelele sale derivate nu vor fi lansate în Europa. Motivul pare să fie lipsa aplicaţiilor Google
» iPhone 11 Pro Max : modul foto nocturn comparat cu Huawei P30 Pro şi Pixel 3 XL. Care telefon este cel mai performant
» Honor Play 3e ar putea fi unul dintre cele mai accesibile modele smartphone livrate de Huawei
» Cum arată Mate 30 Pro în realitate: prima fotografie cu telefonul, noi detalii despre hardware. Ar putea filma în 8K
» Primele teste de performanţă cu Kirin 990, procesorul care va sta la baza seriei Huawei Mate 30. Mai lent decât iPhone 11?

Articol original – Huawei tocmai a pierdut accesul la una dintre cele mai importante resurse de informaţii pentru prevenirea atacurilor cibernetice, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro