Lexar lansează primul card SD de 1 TB (Accesorii)

Primul prototip de card SD cu capacitate de 1 TB a fost prezentat în toamna anului trecut de către SanDisk, însă Lexar este primul brand care aduce un astfel de produs pe piaţă. Acesta face parte din gama „Professional” şi este în mare parte un card SDXC obişnuit, doar că oferă o capacitate dublă faţă de ceea ce era disponibil până în acest moment.

Lexar Professional 633x nu este o serie nouă de carduri. Aceasta oferea deja modele de 16, 32, 64, 128, 256 şi 512 GB, însă începând de acum este disponibilă şi în variantă de 1 TB. La capitolul performanţă, cardul nu impresionează faţă de alte modele din trecut, fiind capabil să scrie la viteze de până la 70 MB/s şi să citească la 90 MB/s. Astfel, citirea întregului card nu va fi tocmai rapidă, Lexar optând pentru încadrarea acestui model în standarul UHS-I.

În cazul în care vă întrebaţi cine ar avea nevoie de un card SD de 1 TB, ei bine, chiar şi Lexar îl recomandă în special celor care filmează mult prin intermediul unui aparat DSLR sau mirror-less „mid-range”. Astfel, acesta este recomandat pentru filmări Full HD, 3D sau 4K, însă nu 8K, întrucât cel mai probabil, acesta nu ar putea ţine pasul cu viteza de scriere necesară.

După cum probabil v-aţi fi aşteptat deja, preţul acestui card nu este deloc „accesibil”. La 500 de dolari, acesta este cam la fel de mare precum cel al unui SSD de 1 TB profesional, cu viteze de citire de peste 3 GB pe secundă (precum Samsung 970 Pro, de exemplu). Desigur, cei care filmează foarte mult vor aprecia faptul că acum există o soluţie care le permite să înregistreze mai mult material 4K înainte de a fi nevoiţi să schimbe cardul.

(…)

Cuvinte cheie: stocare, 1 tb, card sd 1 tb, lexar

Subiecte asemănătoare:
» SanDisk prezintă stick-ul USB de 4 TB, cel mai mare de până acum
» Samsung Galaxy S10 va fi mai puternic decât Mate 20 Pro. Ar putea fi livrat cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare
» Smartisan R1: primul smartphone cu 1 TB stocare pe suport UFS 2.1
» ADATA lansează hard disk-uri portabile cu până la 5 TB spaţiu de stocare
» Primul smartphone cu stocare internă de 512 GB ar putea fi lansat în curând

Articol original – Lexar lansează primul card SD de 1 TB, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro