Nvidia aduce serviciul pentru streaming de jocuri GeForce Now pe platforma Android (Jocuri)

Timp de mulţi ani, pasionaţii de jocuri au avut de ales între două mari platforme, PC şi consolă, fiecare venind cu propriul set de avantaje şi dezavantaje. Între timp, avansul tehnologic a permis apariţia platformelor pentru streaming de jocuri la care te poţi abona şi savura titlurile preferate chiar dacă nu deţii un dispozitiv dedicat pentru gaming.

Popularizat cu ajutorul platformei SHIELD, serviciul pentru streaming de jocuri GeForce NOW este apreciat pentru faptul că permite utilizatorilor care nu deţin PC-uri de gaming performante să instaleze şi ruleze în condiţii optime jocuri PC apărute recent, folosind servere NVIDIA închiriate contra unei mici taxe plătită lunar.

Compatibil deja cu platforma PC, MAC şi propria platformă NVIDIA SHIELD, serviciul GeForce NOW va debuta în curând şi pe Android, NVIDIA dorind să contreze astfel platforma Stadia recent lansată de Google.

Pasionaţii de jocuri care doresc să încerce titluri pentru consolă şi PC folosind dispozitive cu Android vor avea acces la servere bazate pe acceleratoare NVIDIA GeForce RTX găzduite în Statele Unite şi Germania, alte noduri de conectare urmând să fie anunţate în scurt timp.

NVIDIA recomandă doritorilor achiziţionarea unui controller bluetooth, majoritatea jocurilor de PC nefiind optimizate pentru ecrane touch. O altă cerinţă de respectat este folosirea unei conexiuni Wi-Fi suficient de rapidă, conexiunea de date mobile având latenţe prea mari pentru o experienţă de gaming satisfăcătoare. Probabil că această limitare se va aplica inclusiv pentru noua generaţie de telefoane 5G.

NVIDIA nu a fixat o dată de lansare oficială pentru serviciul GeForce NOW, însă doritorii se pot înscrie încă de pe acum pentru acces gratuit în campania de testare Beta.

(…)

Cuvinte cheie: Nvidia

Subiecte asemănătoare:
» NVIDIA lansează GeForce RTX SUPER – o nouă serie GeForce RTX 2060, 2070 şi 2080 cu performanţe mărite
» NVIDIA pregăteşte versiuni mai rapide pentru seriile de acceleratoare GeForce RTX 2060, 2070 şi 2080
» NVIDIA a prezentat la Computex noua oferă de monitoare G-Sync Ultimate
» NVIDIA anunţă o nouă serie de laptopuri pentru profesionişti, care va concura gama MacBook Pro
» Cotaţiile acţiunilor NVIDIA cresc odată cu preţul Bitcoin, în anticiparea unei cereri crescute pentru plăci video

Articol original – Nvidia aduce serviciul pentru streaming de jocuri GeForce Now pe platforma Android, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro