Producatorul auto Nissan va permite folosirea modului de condus autonom chiar şi fără să avem mâinile pe volan (Auto)

Nissan anunţă cea de-a doua versiune a sistemului de condus autonom ProPilot, îmbunătăţit pentru a funcţiona fără a mai solicita şoferului să ţină permanent mâinile pe volan.

Introdus mai întâi pentru gama de lux Nissan Skyline, sistemul ProPilot 2.0 înlocuieşte senzorii pentru detecţia mâinilor pe volan cu un sistem ceva mai sofisticat, menit să asigure că şoferul este atent la drum.

După cum unii posesori de vehicule Tesla au aflat deja, simpla ţinere a mâinilor de volan în timp ce maşina pilotează în modul autonom nu garantează evitarea unor accidente, dacă nu suntem atenţi şi la ce se întâmplă în trafic.

Gândit în primul rând pentru navigarea traseelor lungi de autostradă, sistemul ProPilot 2.0 gândit de Nissan vă atenţiona şoferul dacă acesta îşi mută privirea de la drum pentru mai mult de câteva momente şi va iniţia manevre pentru oprirea de urgenţă dacă situaţia nu este corectată.

Atunci când este activ, sistemul ProPilot 2.0 va încetini vehiculul la apropierea de maşina din faţă şi o va urma de la o distanţă sigură. Manevrele pentru depăşire sunt iniţiate automat la simpla activare a semnalului pentru schimbarea direcţiei de mers, dar numai dacă şoferul pune ambele mâini pe volan, gata să intervină în caz de probleme. Apropierea ieşirii de pe autostradă este însă anunţată vizual şi auditiv, şoferul trebuind să preia controlul manual pentru executarea manevrei de ieşire şi continuarea traseului.

Disponibil mai întâi în Japonia, sistemul ProPilot 2.0 va funcţiona doar pe anumite trasee de autostradă pre-selecţionate şi doar cu vehicule din noua gama Skyline, putând dura mai mulţi ani până să vedem această dotare introdusă la scară largă pentru vehiculele Nissan.

(…)

Cuvinte cheie: nissan

Subiecte asemănătoare:
» Nissan a găsit o întrebuinţare pentru bateriile de Leaf schimbate – le foloseşte pentru iluminatul stradal
» Primul serviciu de taxi asigurat cu vehicule fără şofer, testat pe drumurile publice
» Un alt sistem de frânare automată de pe o maşină a dat chix la o prezentare, după celebrul incident Volvo
» Tehnologia din secolul 19 prin care Nissan vrea să îi încurajeze pe şoferi să nu mai folosească telefonul la volan
» Go4News: Nissan a oprit producţia unui sedan după ce acesta a obţinut zero stele la testele de impact

Articol original – Producatorul auto Nissan va permite folosirea modului de condus autonom chiar şi fără să avem mâinile pe volan, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro