Qualcomm anunţă Snapdragon XR2 5G, un nou chipset pentru căşti VR şi AR performante (Realitate virtuală)

Snapdragon XR2 5G este un chipset ultraperformant creat pentru echiparea dispozitivelor de realitate VR şi realitate augmentată. Acesta oferă suport pentru afişaje 3K × 3K la 90 Hz, împreună cu procesare integrată 5G, accelerare AI şi până la şapte intrări separate pentru camere şi senzori pentru urmărirea utilizatorului şi a mediului.

Nume de reverinţă în peisajul VR şi AR, Qualcomm oferă de ceva timp soluţia hardware preferată pentru produse de top ca Oculus Quest, Go, Vive Focus, HoloLens 2, Lenovo Mirage Solo şi multe altele.

În mare parte, aceste dispozitive au pornit la drum folosind chipset-uri dezvoltate iniţial pentru smartphone-uri, până în anul 2018 când Qualcomm a lansat Snapdragon XR1, primul chipset special creat pentru căşti VR şi AR.

A doua versiune a acelui chipset, Snapdragon XR2 5G vizează căşti de înaltă performanţă, ceea ce îl face un candidat pentru Oculus Quest 2, Magic Leap 2 şi dispozitive similare de ultimă generaţie. XR2 îmbunătăţeşte semnificativ şi performanţele lui Snapdragon 835 primul chipset folosit la scară largă pentru aplicaţii VR/AR, dublând performanţele pe partea de procesor şi GPU, respectiv oferind de 4x capacitatea de randare de pixelilor şi de 6x rezoluţia video per-ochi.

Ţintind eliminarea răului de mişcare şi ameţeala specifică folosirii prelungite a sistemelor de realitate virtuală, chipsetul Snapdragon XR2 a fost optimizat pentru reducerea latenţei la afişare, inclusiv la redarea de conţinut video.

Funcţia de accelerare AI este de 11x mai rapidă decât cea prezentă pe chip-ul Snapdragon 835, iar conectivitatea 5G ar putea elimina cu totul nevoia de cabluri, permiţând folosirea căştilor VR/AR în spaţii deschise, fără acces la reţele Wi-Fi cu lăţime mare de bandă.

Qualcomm plănuieşte să dezvăluie încă de la începutul anului viitor o versiune de referinţă a căştilor VR bazate pe platforma XR2, primele căşti comerciale lansate cu XR2 urmând să fie disponibile începând cu a doua jumătate a anului 2020.

(…)

Cuvinte cheie: Qualcomm

Subiecte asemănătoare:
» Primul test de performanţă cu Snapdragon 865. Cât de puternic este noul procesor faţă de Apple A13
» Snapdragon 865. Tot ce trebuie să ştii despre cel mai puternic procesor pentru mobile
» Qualcomm anunţă 3D Sonic Max, un senzor de amprentă de 17 ori mai mare decât unul obişnuit
» Qualcomm a prezentat chipset-urile Snapdragon 865 şi 765, care vor fi folosite pe cele mai puternice telefoane din 2020
» iPhone 12 va folosi panouri OLED Y-OCTA de la Samsung. Disponibilitatea 5G pe toate modelele este pusă la îndoială

Articol original – Qualcomm anunţă Snapdragon XR2 5G, un nou chipset pentru căşti VR şi AR performante, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro