Samsung promite să livreze acumulatori Li-ion cu electrozi din grafen în maxim 2 ani, crescând substanţial capacitatea de stocare (Telefoane mobile)

În ciuda eşecurilor avute în piaţa smartphone tocmai din pricina acumulatorilor Li-ion, Samsung nu renunţă la ambiţia de a fi un veritabil vârf de lance pe partea de inovaţie, compania livrând prin divizia Samsung SDI unii dintre cei mai performanţi acumulatori Li-ion din industrie.

Descrisă de mult timp ca reprezentând viitorul acumulatorilor Li-ion , tehnologia electrozilor cu grafen a stagnat din pricina problemelor legate de fabricarea acestora în mod eficient şi fiabilitatea în timp, densitatea mai mare de stocare a energiei venind cu propriile dezavantaje, primele experimente făcute cu tehnologia grafen arătând o tendinţă a acumulatorilor de a pierde semnificativ din capacitatea de înmagazinare a energiei după numai câteva cicluri de încărcare.

Din fericire, limitările descoperite nu au oprit cu totul dezvoltarea acumulatorilor cu grafen, Samsung realizând în cele din urmă progrese semnificative, suficient cât să putem spera la o versiune comercială a acestora, lansată nu mai târziu de anul 2021.

Grafenul, ca şi material, are proprietăţi deosebite ce pot fi exploatate în industria acumulatorilor. Prima problemă este că materialul nu poate fi produs cu uşurinţă la scară industrială, sfidând experimentele de laborator care altfel par foarte promiţătoare. O altă problemă este că materialul, odată transpus în construcţia unui acumulator Li-Ion, se dovedeşte a fi chiar mai eficient în creşterea densităţii de stocare a energiei, încât tehnologia nu poate ţine pasul cu alte limitări constructive, rezultând defectarea prematură a acumulatorului respectiv.

Dincolo de problemele structurale care tind să compromită durabilitatea în timp, acumulatorii cu grafen şi sunt foarte costisitor de fabrice, acesta fiind de fapt principalul neajuns care a împiedicat producerea acestora la scară comercială.

Este de aşteptat ca prima generaţie de acumulatori cu grafen să reprezinte de fapt un compromis între creşterea capacităţii de stocare şi durata de viaţă, cumpărătorii având în faţă o decizie incomodă între alegerea unui smartphone cu durată mai mare de funcţionare pe baterie şi unul care trebuie încărcat mai des, dar nu edează în mod previzibil imediat după expirarea perioadei de garanţie.

(…)

Cuvinte cheie: Samsung

Subiecte asemănătoare:
» Se conturează un învingător clar în războiul Samsung VS Apple pentru dominarea pieţei de telefoane inteligente
» Galaxy Note10+ are cel mai bun display produs vreodată pentru un smartphone
» Samsung foloseşte Bixby pentru afişarea de reclame la Note10 pe telefoanele clienţilor
» DxOMark: Samsung Galaxy Note10+ 5G are cea mai bună cameră de pe un smartphone. Huawei coboară pe locul al doilea
» Samsung a şters reclamele anti-Apple care criticau lipsa jack-ului de căşti

Articol original – Samsung promite să livreze acumulatori Li-ion cu electrozi din grafen în maxim 2 ani, crescând substanţial capacitatea de stocare, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro