Samsung şi LG Display, devansaţi în clasamentul celor mai mari producători de ecrane de o companie chineză (Internet)

Deşi este foarte activ pe segmentul LCD TV, producătorul LG Display pierde statutul de lider al pieţei în favoarea unei companii sprijinite de guvernul chinez prin subvenţii masive, canalizate în creşterea rapidă a capacităţii de producţie.

Înfiinţată în anul 1993, BOE Technology Group este deţinătoare a unui număr impresionant de tehnologii brevetate şi furnizor major de ecrane pentru aplicaţii mobile, monitoare, televizoare, panouri publicitare, etc.

Cu o creştere anuală a livrărilor estimată la 24%, BOE a furnizat în anul 2018 un număr de 54.3 milioane de ecrane pentru dispozitive LCD TV, semnificativ pete cifra de 48.6 milioane unităţi atinsă de rivalul LG Display. Împins pe locul 3 de producătorul taiwanez Innolux, Samsung Display anunţă livrări totale de 39.4 milioane unităţi.

Până de curând deţinătoare a unui monopol pe producţia de ecrane AMOLED, Samsung Display cedează o cotă importantă de piaţă în faţa rivalei din China.

Într-un gest menit să demonstreze şi statutul companiei de lider în inovaţie, BOE a prezentat în luna aprilie a anului trecut o soluţie pentru transmisiuni TV la rezoluţie 8K Ultra HD, urmată în luna noiembrie de o demonstraţie Live Broadcast 8K, folosind tehnologie 5G. Şi pe segmentul ecranelor pliabile compania asiatică a anunţat progrese considerabile, sugerând că ar putea deveni un furnizor important de ecrane pentru telefoane pliabile.

(…)

Cuvinte cheie: Samsung, LG, BOE

Subiecte asemănătoare:
» Samsung anunţă când se lansează Galaxy Fold, primul său telefon pliabil
» Chrome nu mai e singurul browser cu peste 1 miliard de instalări. Un nou rival vine puternic din urmă
» Samsung Galaxy Note9 a primit actualizare la Android 9.0 şi One UI în România
» Samsung Galaxy S10+ Limited Edition primeşte dată de lansare şi preţ neoficial
» Samsung ar putea avea ingredientul secret pentru un smartphone cu design all-screen fără cameră frontală incomodă

Articol original – Samsung şi LG Display, devansaţi în clasamentul celor mai mari producători de ecrane de o companie chineză, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro