Stocurile iPhone asigurate magazinelor europene, asigurate parţiale de fabrici din afara Chinei (Business)

Marcând un punct de cotitură pentru gigantul Apple, exporturile iPhone către piaţa europeană depind acum mai puţin de fabricile din China, în ecuaţie întrând şi fabricile partenere din India.

Apple renunţă la politica prin care producţia iPhone din India era rezervată exclusiv pieţei smartphone locale. Deschise iniţial din motive de logistică, India fiind o ţară suficient de populată şi totodată cu forţă de muncă suficient de ieftină pentru a justifica producţia locală a dispozitivelor, fabricile Apple din această regiune livrează modele iPhone 6 şi iPhone 7, adecvate pentru pieţele cu putere de cumpărare redusă.

Fără taxe pe importuri de plătit, Apple şi-a asigurat competitivitatea pe piaţa din India şi pentru o bună bucată de vreme a fost de ajuns. Între timp, perspectiva impuneri unor taxe exorbitante pe importurile iPhone provenite din China riscă să distrugă competitivitatea Apple în pieţele din Statele Unite şi nu numai.

Cu siguranţă, pe placul autorităţilor din India, începerea exporturilor iPhone către pieţele europene se face deocamdată la scară redusă, mai puţin de 100000 unităţi fiind livrate în fiecare lună. Raportat la vânzările iPhone globale, măsurate în milioane de unităţi săptămânal, aportul adus de fabricile din India este nesemnificativ, dar situaţia s-ar putea schimba în cazul tensionării relaţiilor economice dintre Statele Unite şi China.

Potrivit informaţiilor apărute în ziarul de business Nikkei, Apple se află la începutul unei perioade de restructurare ce ar putea dura câţiva ani, vizând mutarea a 15%-30% din activitatea de producţie în afara Chinei. Alte dezvăluiri făcute în publicaţia The Economic Times vizează producţia iPhone 11, fabricile deschise de Foxconn în India urmând să asigure un volum de 250000 unităţi lunar, 75% din producţie mergând la export.

(…)

Cuvinte cheie: apple

Subiecte asemănătoare:
» O aplicaţie pentru Apple Watch permitea ascultarea utilizatorilor. Apple a dezactivat-o şi promite un update rapid
» Cum va arăta gama iPhone 2020: ecran cu „breton” mai mic şi Touch ID integrat, camere foto mai performante
» Apple ar putea apela la panourile OLED de la BOE în urma sancţinilor Japoniei către Coreea de Sud
» Apple ieftineşte anumite modele MacBook, upgradează altele şi elimină un model din ofertă
» Apple va lansa patru iPhone-uri în 2020. Sunt aşteptate vânzări crescute faţă de modelele din 2019

Articol original – Stocurile iPhone asigurate magazinelor europene, asigurate parţiale de fabrici din afara Chinei, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro