Toyota va include funcţie de parcare automată şi oprirea motorului pentru toate modelele noi de vehicule (Auto)

Producătorii auto sunt prinşi într-o veritabilă cursă pentru includerea cât mai multor tehnologii Smart pe vehiculele din portofoliu, începând cu asistenţă la frânarea de urgenţă, păstrarea benzii de circulaţie şi până la navigare în mod complet autonom. Una dintre cele mai stresante manevre, mai ales pentru şoferii începători, parcarea vehiculului este pe cale să fie complet automatizată pentru maşinile Toyota.

Începând cu anul 2020, Toyota anunţă că va include sistem pentru parcare automată, oprirea motorului şi imobilizare automată pentru toate vehiculele nou lansate. Spre exemplu, dacă un vehicul este uitat cu motorul pornit pentru o lungă perioadă pornit, computerul de bord va şti să oprească motorul pentru a economisi combustibil şi evita situaţii periculoase, cum ar fi riscul de asfixiere cu monoxid de carbon, în eventualitatea în care gazele de eşapament emanate de vehiculul parcat în garaj ajung să fie aspirate în sistemul de ventilaţie al locuinţei.

Însă cea mai utilă ar putea fi modul de parcare automată. Utilă mai ales în condiţii de parcare mai puţin înghesuite, funcţia de parcare automată ar putea spori în mod sesizabil confortul de zi cu zi la folosirea maşinilor Toyota. Statistic, parcarea vehiculului este unul dintre cele mai vulnerabile momente, majoritatea vehiculelor acumulând zgârieturi mai mari sau mai mici care nu sunt deloc ieftin de remediat. Însă Toyota speră să adreseze mai ales partea de siguranţă, parcările efectuate imprudent fiind la originea destulor accidente cu urmări tragice.

(…)

Cuvinte cheie: Toyota

Subiecte asemănătoare:
» Go4News: Acest Lexus este „vopsit” cu 42.000 de LED-uri programabile
» O femeie acuză un dealer Toyota că i-a furat date personale din smartphone când a mers să cumpere un Prius
» Proiectul BLAID de la Toyota îi ajută pe nevăzători să „vadă” [VIDEO]
» Special de la Toyota, un concept auto uimitor!
» Toyota a prezentat robotul care poate participa la maraton

Articol original – Toyota va include funcţie de parcare automată şi oprirea motorului pentru toate modelele noi de vehicule, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro