Următoarea generaţie iPhone, exceptată de la tarifele aplicate de Statele Unite pentru bunuri importate din China (Business)

În ceea ce nu poate fi decât visul oricărui speculator bursier, acţiunile Apple au crescut cu aproximativ 5% în doar câteva minute, după ce administraţia Trump a confirmat exceptarea următoarei generaţii iPhone de la tarifele pe importuri aplicabile bunurilor provenite din China.

Având în vedere miza pe care succesul business-ului Apple îl are asupra economiei SUA, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că următoarea generaţie iPhone este exceptată de la taxele pe importuri provenite din China, absenţa acestei concesii putând avea consecinţe grave asupra vânzărilor iPhone pe teritoriul Statelor Unite şi nu numai.

Servind pe tavă interesele speculatorilor, acţiunile Apple au scăzut cu 5% în urmă cu o săptămână, când China punea în aplicare devalorizarea propriei monede naţionale, în răspuns la anunţul unei taxe de 10% aplicabilă pentru bunurile importate din China în Statele Unite, rezultând aproximativ 300 miliarde dolari venituri suplimentare la buget.

Ducând mai departe jocul politic, SUA amână taxarea suplimentară până în data de 1 decembrie, dar numai pentru anumite categorii de bunuri, incluzând telefoane mobile şi laptopuri.

În forma actuală, decizia prevede exceptarea vânzărilor iPhone de la aplicarea taxelor pe importuri doar pentru primele două luni, aşteptările fiind ca Apple „să absoarbă” costurile suplimentare rezultate ulterior, estimările iniţiale indicând o reducere cu 4% a veniturilor companiei, ca urmare a introducerii taxelor pe importuri, începând cu data de 15 decembrie 2019.

(…)

Cuvinte cheie: Apple

Subiecte asemănătoare:
» Apple ar putea lansa gama iPhone 11 sub numele iPhone Pro
» Apple anunţă recompense de până la 1 milion de dolari pentru semnalarea problemelor critice de securitate în produsele companiei
» Apple îşi sabotează utilizatorii care aleg înlocuire acumulator iPhone la service-uri neautorizate
» Apple ar putea reintroduce tehnologia Touch ID şi Face ID pentru gama iPhone, folosind noi senzori ascunşi sub ecran
» Limitările Apple Card: fără tranzacţii de criptomonede, fără jailbreak, fără jocuri de noroc

Articol original – Următoarea generaţie iPhone, exceptată de la tarifele aplicate de Statele Unite pentru bunuri importate din China, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro