Windows 10 va aloca minim 7GB spaţiu de stocare suplimentar, rezervat permanent pentru instalarea de actualizări (Software)

Versiunea Windows 10 Spring 2019 vine cu o cerinţă în plus, impusă de Microsoft pentru a evita apariţia de erori în timpul procesului de instalare.

Aparent, unul dintre motivele pentru care instalarea Windows 10 Optober Update distribuită spre finalul anului trecut a mers atât de prost este lipsa spaţiului de stocare suficient. Problema a generat situaţii neanticipate în testele interne făcute de Microsoft, cum ar fi manifestarea bug-ului în care mutarea nereuşită a unor fişiere aparţinând utilizatorilor a fost urmată de ştergerea directoarelor respective, cu tot cu documentele lăsate în urmă.

Numit “Reserved storage”, spaţiul de stocare păstrat ca rezervă poate fi majorat peste pragul de 7GB, în funcţie de tipul actualizărilor instalate. În restul timpului, Windows 10 va folosi memoria „de rezervă” pentru a face loc fişierelor temporare ce apar în folosirea normală a PC-ului, evitând astfel probleme cu funcţionarea aplicaţiilor. Fiind vorba de fişiere temporare, acestea pot fi purjate automat atunci când este nevoie spaţiu pentru procesarea actualizărilor Windows.

Pentru majoritatea PC-urilor cu Windows 10 noua cerinţă obligatorie nu va pune nici un fel de probleme, însă posesorii tablete şi laptopuri low-cost ar putea să rămână şi fără puţinul spaţiu lăsat pentru instalarea de aplicaţii.

(…)

Cuvinte cheie: Windows 10, microsoft

Subiecte asemănătoare:
» Microsoft introduce Windows Sandbox, o nouă funcţie pentru Windows 10 care te scapă de grija aplicaţiilor nesigure
» Microsoft confirmă: browser-ul Edge se mută pe platforma Chromium de la Google
» Microsoft pregăteşte Windows Lite, o versiune limitată care să ofere o alternativă la Chrome OS
» Microsoft va renunţa la browser-ul Edge. Va dezvolta unul nou bazat pe tehnologia Chrome
» Şi Microsoft va lansa un smartphone cu ecran pliabil. Compania promite o experienţă Windows 10 completă

Articol original – Windows 10 va aloca minim 7GB spaţiu de stocare suplimentar, rezervat permanent pentru instalarea de actualizări, de pe site-ul go4it.ro

Sursa stirii: go4it.ro